Omlet z płatkami kukurydzianymi

 

Ten omlet z płatkami kukurydzianymi pokocha nie tylko każdy mały brzdąc, ale także Wy sami 🙂 Zachwyca chrupką konsystencją i łatwością przyrządzenia. Można go serwować z różnymi dipami, zarówno na słodko jak i na słono. Fantastycznie komponuje się jako baza pod świeże sezonowe warzywa oraz dzięki zastosowaniu specjalnych foremek do naleśników może przyjmować przeróżne wzory, dzięki czemu śniadanie będzie nie tylko smacznym i zdrowym posiłkiem, ale także pozytywnym sposobem na rozpoczęcie niedzielnego poranka:)

 

czy kaszki instant są zdrowe

 

PRZEPIS NA OMLET Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI.

 

Składniki na omlet:

1 jajko;

garść płatków kukurydzianych typu Corn Flakes, np. z firmy Bio Planet;

masło klarowane;

łyżka amarantusa.

 

Składniki dodatkowe:

jogurt naturalny;

pomidorki, ogórki.

 

Sposób przygotowania:

Ubijamy w misce jajko. Dodajemy płatki i amarantusa. Wylewamy zawartość miski na rozgrzaną i posmarowaną masłem klarowanym patelnię. Pieczemy z obu stron do zarumienienia.

 

omlet z płatkami

Przygotowany omlet smarujemy cienką warstwą jogurtu naturalnego . Kroimy ogórki w słupki a pomidory w ćwiartki i układamy obok omleta. Do  tak podanego śniadania fantastycznie sprawdza się herbata rooibos 🙂

 

rooibos co to jest

Smacznego

🙂

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *